Nu pastrez niciodata pui (stoloni) la plante pt. ca ei se hranesc din plantele mame, iar in primavara urmatoare aceste plante vor fi epuizate , productia minima , fructele mici , calitate slaba , devin sensibile la boli si vor trebui inlocuite. - in plantatiile destinate productiei de fructe, stolonii (puii) trebuie neaparat suprimati in totalitate, inainte de a creste si a se dezvolta . - indepartarea stolonilor creste cantitatea si calitatea fructelor.
Buna ziua ,am dat din intimplare peste albumela dv.si am ramas foarte surprins de cita pasiune puneti in ce faceti felicitati.
Am citit ca ati achizitionat capsuni de la o anume firma si am intrat la dinsi pe sait si vazut ca comercializeaza numai un nr mare de plante nu se incurca cu citeva zeci.cite imi trebuie mie ,dv nu puteti sa ma ajutati daca doresc citeva din fiecare soi?bine imteles contra cost.multumesc.
Buna ziua si multumesc mult. Pot doar sa va indrum catre cineva de la care cumpar si eu in ultimii ani de cate ori inlocuiesc plantele vechi de 2-3 ani care nu mai rodesc. Nu le inmultesc niciodata pe ale mele . Nici nu mai am soiurile multe pe care le vedeti . La unele soiuri am renuntat dupa primul an de rod daca nu mi-a placut gustul sau altceva la ele si in locul lor am cumparat altele. Cele mai multe le-am avut pana in 2013 cand le-am scos si am intins agrotextil pe locul lor . Atunci am cumparat doar Albion pt. ca rodeste tot anul si cateva buc de Benicia si Elianny, nu am pastrat nimic din cele vechi. Astazi nu mai am nici Benicia , nici Elianny. In primavara asta am cumparat si plantat doar Albion si ce mai am de anul trecut Ciprian si in gradinita de flori cateva buc de Asia , Argentera , Monterey si Norna .
milly.sunphoto.ro - aici gasiti de vanzare f multe soiuri de la aceasta firma. Dl Milly se ocupa cu distribuirea la bucata .
Si eu cumpar tot de la el in fiecare an si pt mine si pt. cunostinte .
Si mai sunt si alte surse de stoloni , depinde ce soiuri cautati .
Crezi ca la mine nu s-au stricat anul trecut de la toate ploile ce au fost? ...cu toate stropirile mele. Adevarul e ca nu prea fac stropirile, nu ma incadrez in timp. Ti-am spus ca gradina mea e la 40 de km distanta si merg acolo 1 sau 2 zile pe sapt. Mai si ploua cand ajung . Si asa trec peste stropiri. Si daca e vreme buna tot nu ma pot ocupa doar de capsuni.
Nu am o schema fixa de tratament. Stropesc cand am timp ( f rar ).
Primavara devreme si toamna tarziu dau cu ZB la tot ce am in gradina, peste astea 2 stropiri nu sar .
Inainte de inflorire cu Topsin sau Score .
Apoi cand se formeaza fructele si pe toata perioada coacerii daca vad ca se strica fructele folosesc Teldor, asta opreste putregaiul .
Pt patare peste vara Topsin .
Toamna ZB.
Buna,imi cer scuze ca deranjez,dar as dori sa va spun si eu cateva lucruri care mi s-au intaplat incepand din primavara anului 2014 :Am hotarat ,eu cu sotia,sa infiintam o mica cultura de capsuni.Dupa foarte mult timp petrcut pe internet si documentandu-ne in privinta soiurilor,materialelor necesare infiintarii unei culturi de capsuni,ne-am hotarat:soiul Albion,5000 de stoloni,folie si benzi de picurare import Israel,cu garantie 4 ani si un foarte mare entuziasm.
I-am plantat in luna Aprilie cum scrie la carte,am respectat schema de tratament care am primit-o,am rupt toate florile care au aparut vre-o doua luni ,au inceput sa fructifice si chiar sa produca incontinuu,dar dupa fiecare ploaie jumate din ei se stricau.Si cum ploile au fost dese anul trecut ,nu mai reuseam sa ii aduc la un adevar.Cei pe care ii culegeam si ii duceam la vanzare greu rezistau pana a doua zi(un dezavantaj, zic eu ,al soiului Albion)din cauza temperaturilor ridicate,pt ca am cules toata perioada verii, iulie-august.Pe langa asta au inceput, asa din senin, sa mi se usuce plante .Am discutat cu oameni de specialitate,si-au dat cu parerea,in sfarsit,au zis ca este mana(mi s-au uscat cateva sute)Mentionez ca am taiat toti stolonii care apareau,si nu au fost putini,pt ca planta sa fie puternica.
In concluzie,am vrut sa mentionez ca sunt incantat de acest soi''Albion'',dar ca este un pic mai greu cu el pt ca fructifica incontinuu,prinzi perioadele de canicula si oricat ar fi de rezistent la transport tot trebuie sa fugi repede cu el si iarasi in privinta stropirilor te deregleaza pt ca tot timpul este cu fructe.
Acum o sa incerc ,in primavara,sa imi caut un soi care produce o data pe an si sa fac o comparatie intre cele doua !!!
Vre-au la sfarsit sa va spun ca va admir pentru pasiunea pe care o aveti si va doresc un An Nou FERICIT,cu multa sanatate si putere de munca !!!
Buna! Un An Nou fericit si dv si mai prosper, multa sanatate !!!
Vreti sa faceti o comparatie intre un soi remontat si unul neremontat ? Singura diferenta e ca ultimul produce fructe doar 2-3 sapt pe an, nu prea ai ce vinde, in schimb remontatele produc mai multe luni pe an.
La ploaie toate soiurile sunt sensibile, si remontate si neremontate. Dintre toate soiurile pe care le-am avut nu am gasit nici unul care sa nu fie afectat de ploaie. La unele doar fructele , la altele si plantele s-au imbolnavit si s-au uscat, mai ales in 2014 cand a fost jale cu ploile .
La ASIA plantele rezista cel mai bine la ploi, dar fructele sunt sensibile la putregai.
Spune-mi te rog, ai si honeoye, eu am avut cca 50 de stoloni si drept sa-ti spun , cu toate ploile de anul acesta,
nu am avut nici macar o capsuna stricata la acest soi, pe cand la Albion, abia am avut cateva de mancat?
San Andreas , Albion , Diamante , Portola , Selva - la Studio Art Line in cant mari , sau la Milly in cant mai mici(tot de la Studio A. L.)
Meraldo , Mara des Bois , Kletter Star - la Sieberz
Buna ziua! Vad ca ai mai multe soiuri cultivate ( parte din ele le am si eu cultivate)si ai facut si un clasament dar te rog daca poti sa-mi spui care este soil tau preferat. multumesc
va multumesc,aaa apropo de rubric pruni....va dau un sfat extraordinar de precis...cel mai bun soi este 1000%, soiul stanley de departe,fructe ce se preteaza la orice...plus ca are avantajul ca infloreste f tirziu si nu il prinde ingheturile tirzii de primavara....nr.2 soiul cacanska lepotita care are f multe prune ingemanate....ambii sunt fff productivi....din primii ani....bafta
In prag de sarbatori,va trasmit cele mai bune ganduri si calde urari!
Fie Ca Nasterea Domnului sa ne gaseasca mai buni,mai intelegatori,sa ne lumineze sufletele si casa,aducandu-ne noua,familiilor noastre si celor dragi,multa sanatate!
Va doresc ca anul 2013 sa fie mai bogat in impliniri si bucurii!
Sarbatori fericite!Cu respect,radu
suna si intreaba poate iti da, sau sa te asociezi cu mai multe persoane sa luati o lada si impartiti, au fost si la 250 buc si la 65 in cuburi nutritive.
am scris mai sus ca nu vand, pt.ca nu mai las pui sa creasca la plante, fiindca le ia toata energia.
Am patit-o anul asta ca nu am avut ce culege la soiurile la care am lasat puii anul trecut .
exact! in august - 1 sept. atunci se planteaza puii de la plantele mame .
Se gasesc si de vanzare tot de la 1 sept pana in noiembrie . Se prind si f bine ca e mai racoare, se si dezvolta pana vine inghetul si daca sunt si din categoria A+ , in primavara o sa aveti si o recolta bogata
Eu nu mai las pui sa creasca la plante fiindca atunci fructele se reduc la jumatate in primavara urmatoare.
Nu vand nimic. Am doar cate putine din fiecare soi si le testez. Cateva soiuri am desfiintat deja, dupa ce le-am testat si nu mi-au placut. Pe cele bune le-am inmultit, am mai cumparat si altele noi pe care le testez abia in primavara . In final vreau sa raman cu cele mai bune, mai productive si rezistente, apoi le inmultesc si poate o sa am si de dat in viitor.
Felicitari, am, avem nevoie de pasionati ca Dumneavoastra.
Pentru comparatii respectiv o parere "independenta" - Felicitari!
Va rog luati legatura cu mine prin mail, pentru cateva idei - propuneri vis-a-vis de a planta prin agrotextil.
Ati merita sa nu mai pliviti atata.
O zi cu soare.
Szilagyi Szabolcs
superbi capsunii tai, felicitari. Si eu am mai multe soiuri dar nu stiu cum se numesc. Unele le am de la bunicii mei, cei care rodesc tot timpuil si unii cu fructe foarte mari si foarte dulci. Poate e ciudat dar eu prefer totusi fragutele ce le/am adus din padure montana.
Din pacate,nu!!!Cele mai mici cant. sunt la cuburi nutritive (65 buc.-250 lei) sau mai nou acum au la ghivece,3 stoloni/ghiveci-25 lei soiul ROXANA,si mai primesc in iunie soiul DIAMANTE(remontat).Restul incep de la 250 buc./lada.Eu as lua sa impart cu cineva.
Ladita de capsuni cu stoloni din soiu Cavalier sunt stoloni de elita ,dintrun soi foarte rar intinit in Romania
cu peste 15 conuri de crestere ( producator de capsuni Cavalier)
Eu nu am,dar am vazut in catalogul de la Sieberz ,se numeste ,,Fraguta ornamentala Red Panda,, florile sunt rosii.Din luna mai pana in noiembrie face flori si fructe.
E un soi bun, aproape identic cu ALBION , doar fructele sunt putin mai deschise la culoare decat la Albion, plantele mai viguroase , produce stoloni mai putini decat Albion, produce la fel , e rezistent.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.